Dārzeņu salāti ar fritētu baklažānu
Lieliska kombinācija, kad kopā tiek miksēti svaigi dārzeņi un fritēts baklažāns
Ēd laimīgs!
Ilze
Sastāvdaļas:
1 liels baklažāns
2 lieli tomāti
1 saldā paprika
1 gurķis
svaigi pētersīļa zaļumi
eļļa fritēšanai
2 ēdamk. kviešu miltu
2 ēdamk. olīveļļas
1 ēdamk. balzamiko etiķa
sāls, pipari
1 liels baklažāns
2 lieli tomāti
1 saldā paprika
1 gurķis
svaigi pētersīļa zaļumi
eļļa fritēšanai
2 ēdamk. kviešu miltu
2 ēdamk. olīveļļas
1 ēdamk. balzamiko etiķa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Baklažānu nomizo un sagriež nelielos kubiciņos. Visu apber ar miltiem un samaisa, lai gabaliņi ir vienmērīgi apvārtīti miltos
2. Katliņā uzsilda eļļu, kurā pa daļām liek fritēties baklažāna kubiciņus. Fritē zeltaini brūnus. Tad ar karoti tos izņem no eļļas un noliek uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa
3. Nelielos gabalos sagriež pārējos dārzeņus. Bļodā ber visus dārzeņus, pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļa zaļumiem. Pārlej olīveļu, balzamiko, pieber sāli un piparus. Visu samaisa un pasniedz kā piedevu
1. Baklažānu nomizo un sagriež nelielos kubiciņos. Visu apber ar miltiem un samaisa, lai gabaliņi ir vienmērīgi apvārtīti miltos
2. Katliņā uzsilda eļļu, kurā pa daļām liek fritēties baklažāna kubiciņus. Fritē zeltaini brūnus. Tad ar karoti tos izņem no eļļas un noliek uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa
3. Nelielos gabalos sagriež pārējos dārzeņus. Bļodā ber visus dārzeņus, pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļa zaļumiem. Pārlej olīveļu, balzamiko, pieber sāli un piparus. Visu samaisa un pasniedz kā piedevu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru