Avokado kūka ar mellenēm
Krēmīga kūka, kura garšos visos gadalaikos, jo lielogu mellenes ir nopērkamas veikalā visu gadu. Recepti noskatīju žurnālā Santa, bet sastāvdaļas pielāgoju 24 cm tortes formai
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
180 g mandeļu
250 g dateļu
Krēmam:
3 mīksti avokado
1 laima miziņa un sula
250 g lielogu mellenes
4 ēdamk. iebiezinātā piena
300 ml saldā krējuma
15 g želatīna
50 ml piena vai ūdens
Pamatnei:
180 g mandeļu
250 g dateļu
Krēmam:
3 mīksti avokado
1 laima miziņa un sula
250 g lielogu mellenes
4 ēdamk. iebiezinātā piena
300 ml saldā krējuma
15 g želatīna
50 ml piena vai ūdens
Pagatavošana:
1. Ar blenderi vai virteves kombainu samaļ mandeles un dateles līdz veidojas ķepīga, viendabīga masa. To ieklāj tortes formā, veidojot 5 cm augstu maliņu
2. Pienā vai ūdenī ieber želatīnu un atstāj uzbriedināties
3. Avokado mīkstumu sablenderē viendabīgā masā, pievienojot rīvētu laima miziņu un sulu.
4. Saputo saldo krējumu.
5. Bļodā lej saputoto saldo krējumu, kuram pievieno iebiezināto pienu, avokado masu, mellenes un visu viegli samaisa
6. Katliņu ar uzbriedināto želatīnu liek uz lēnas uguns un karsējot maisa, līdz želatīns ir izkusis. Nedaudz atdzesē un pievieno krēma masai. Viegli samaisa
7. Gatavo krēmu ielej tortes formā un liek ledusskapī, lai sastingst. Dekorē ar piparmētru lapiņām, mellenēm
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru