Ābolu crumble jeb ābolu kraukšķis
Vasarīgs saldais ēdiens, kuru var gatavot no āboliem, kā arī no citām ogām. Visgaršīgāks tas ir silts pasniegts kopā ar saldējumu
Sastāvdaļas:
500 g nomizoti un gabaliņos sagriezti āboli
Drumstalām:
250 g auzu pārslas
150 g auksta sviesta
150 g cukura
1 ēdamk. kanēlis
500 g nomizoti un gabaliņos sagriezti āboli
Drumstalām:
250 g auzu pārslas
150 g auksta sviesta
150 g cukura
1 ēdamk. kanēlis
Pagatavošana:
1. Auzu pārslas blenderī sasmalcina
2. Sasmalcinātās auzu pārslas kopā ar sviestu un cukuru saspaida drumstal
ās
3. Apaļu trauku 24cm iesmērā ar sviestu un ieber sagrieztos ābolus, kuriem pāri pārber kanēli. Ja gatavosiet no ogām, tad gan kanēli neberiet. Virspusi pārklāj ar drumstalām. Liek cepeškrāsnī 180C un cep 40 minūtes. Pasniedz siltu ar saldējumu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru