Ķiršu vareņiki

 

Šie vareņiki ir ukraiņu gaumē. Vareņikus pilda ar ogām, biezpienu, sēnēm vai gaļu. Parasti tos gatavo svētdienās un svētku dienās, kad kopā sanāk visa ģimene un piedalās gatavošanas procesā. 

Latviešiem ir klimpas, krieviem - pelmeņi, čehiem - knēdeļi, ukraiņiem - vareņiki

Sastāvdaļas:
220 g kviešu miltu
100 ml silta piena
1 ola
sāls
400 g saldētu ķiršu
50 g cukura
1 ēdamk. kartupeļu cietes
400 ml ūdens

Pagatavošana:
1. Olu saputo un iemaisa siltu pienu
2. Iesijā miltus un pievieno šķipsniņu sāls
3. Uz galda virsmas izbārsta nedaudz miltus uz kuras mīca mīklu, kamēr tā vairs nelīp pie rokām
4. Mīklu izveltnē garā desiņā un sadala mazos gabaliņos. Man no šīs porcijas sanāk 25 - 30 gabaliņi
5. Ļoti plāni izveltnē, izspiež aplīti un vidū liek divus ķiršus. Aizloka maliņas. Pildījumam saldētos ķiršus nav jāatkausē
6. Vāra verdošā ūdenī, kamēr vareņiki uzpeld virspusē. Tad tie ir gatavi. 
7. Atlikušos ķiršus liek mazā katliņā, ielej ūdeni un pievieno cukuru. Saldumu skatieties pēc savas gaumes. Kartupeļu cieti iemaisiet nelielā daudzumā auksta ūdens un, kad ķirši katliņā sāk vārīties, strauji maisot to pievienojiet. Maisiet, kamēr veidojas ķīselim līdzīga konsistence 
8. Šķīvī liek 5 - 7 vareņikus un pārlej ar ķiršu ķīseli

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas