Filo mīklas pīrāgs ar lasi

 

Šis pīrāgs ir brīnišķīgs ēdiens gan pusdienās, gan vakariņās. Kraukšķīgs no ārpuses un sulīgs no iekšpuses.  Pasniedziet ar svaigiem salātiem 

Sastāvdaļas:
2 puravi
2 zaļie kabači
250 g svaiga laša
100 g mīkstas fetas
1 citrons
3 olas
6 filo mīklas loksnes
20 g Parmas siera
1 tējk. kaltēta timiāna
olīveļļa cepšanai
sāls, pipari

Pagatavošana:
1. Filo mīklas iepakojumu atstāj istabas temperatūrā. 
2. Puravu sagriež smalkās ripiņās un liek ietaukotā pannā cepties. Pēc tam pievieno sagrieztus kabačus, timiānu un turpina cept 10 minūtes. Atdzesē
3. Atdzesētam maisījumam pievieno mazos gabaliņos sagrieztu lasi, fetas sieru, sāli, piparus, pierīvē citrona miziņu un 1/2 citrona sulu, iesit olas un visu kārtīgi samaisa
4. No iepakojuma izņem 6 filo mīklas loknes (atlikušās sarullē un liek atpakaļ saldētavā).  Tortes formā 28 cm sāk kārtot mīklas loksnes. No sākuma ieklāj vienu, tad krusteniski liek nākošo kārtu. Mīklas malas pārklājas pār formas malām. Tā izklāj četras loksnes. Formā ielej dārzeņa un laša maisījumu. Uz tā krusteniski uzklāj atlikušās divas mīklas loksnes. Pārkārušās mīklas malas uzloka, veidojot pīrāga pārsegu. Virsmu apsmērē ar olīveļļu un apber ar rīvētu Parmas sieru. Cep 45 minūtes 180 C, kamēr pīrāgs ir zeltaini brūns
5. Pasniedz siltu ar svaigiem fenheļa salātiem vai citiem zaļumiem

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas