citronu kūka ar kokosriekstu pamatnīti
Mallet citrona skābumņš un mazliet saldumiņš. Lieliska kombinācija, kura rezultējas citronu kūkā
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
140 g kausēta sviesta
70 g kokosrieksta skaidiņu
80 g cukura
170 g kviešu miltu
Citrona krēmam:
4 olas
250 g cukura
50 g kviešu miltu
60 ml citrona sulas
1 citrona miziņa
Pagatavošana:
1. Izkausētu sviestu sajauc ar miltiem, cukuru un kokosriekstu skaidiņām
2. Islēdz cepeškrāsni 160 C un kvadrāta formā 24cmx 24cm vai apaļā 24cm formā ieklāj cepampapīru un ieber sagatavoto pamatnes mīklu. Visu piepresē un cep 15 minūtes
3. Kamēr cepās pamatne, ar mikseri saputo olas un cukuru krēmīgā masā. Iecilā miltus, pierīvē citrona miziņu un pielej citrona sulu. Visu sajauc un uzlej uz izceptās pamatnes. Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes
4. Atdzesē un uz vienu stundu liek ledusskapī
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru