Zivs ar garnelēm portugāļu gaumē
It visur Portugālē ir nopērkamas augstvērtīgas svaigas zivis un jūras veltes. Šis brīnišķīgais sautējums ir gatavots ar rīsiem un ir sātīga maltīte gan pusdienās, gan vakariņās
Sastāvdaļas:
500 g zivs filejas (menca, plaudis, asaris uc, kurām nav asakas)
300 g svaigu, izlobītu garneļu
1 neliels sīpols
1 puravs
2 seleriju kāti
2 ķiploku daiviņas
1 čilli pāksts
400 g tomāti savā sulā
2 ēdamk. tomātu pastas
400 ml dārzeņu vai zivju buljona
100 g rīsu
sāls, pipari
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Dziļā katlā vai pannā ielej olīveļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, seleriju kātus, čilli un ripiņās sagrieztu puravu
2. Pievieno tomātus savā sulā, tomātu pastu un buljonu. Visu uzvāra. Pievieno rīsus, sāli, piparus un sautē 10 minūtes
3. Sautējumam pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu zivs fileju un garneles. Iemaisa, uzliek vāku un sutina 5 minūtes
4. Gatavu apber ar svaigiem pētersīļu zaļumiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru