Špundra
Ļoti sātīgs ukraiņu ēdiens. Apceptie sīpoli kopā ar cūkgaļas krūtiņu nedaudz atgādina SĪPOLKLOPSI
Sastāvdaļas:
500 g svaigas cūkas krūtiņas
3 vidēji lielas svaigas bietes
4 sīpoli
1 apelsīna miziņa un sula
300 ml dārzeņu buljona
2 ēdamk. kviešu miltu
eļļa cepšanai
sāls, pipari
500 g svaigas cūkas krūtiņas
3 vidēji lielas svaigas bietes
4 sīpoli
1 apelsīna miziņa un sula
300 ml dārzeņu buljona
2 ēdamk. kviešu miltu
eļļa cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Bietes nomizo un sagriež parupjās skaidiņās. Liek pannā, kur pievieno apelsīnu sulu, miziņu un visu sautē 10 minūtes
2. Cūkas krūtiņu sagriež biezās šķēlēs, apvārta miltos, apber ar sāli un pipariem. Liek citā pannā cepties zeltaini brūnas. Tad pievieno pie bietēm
3. Sīpolus nomizo un sagriež plānās pusripiņās. Liek pannā, kur cepās gaļa un sutina zeltaini brūnus. Apceptos sīpolus pārliek pāri gaļai. Uzlej dārzeņu buljonu un zem vāka sutina 45 minūtes. Nekādā gadījumā nemaisa katla saturu
4. Pasniedz siltu ar vārītiem kartupeļiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru