Sātīgais klaipiņš

Lieliska recepte, kuru atradu pavārgrāmatā "Uzkodas". 

Sastāvdaļas:
250 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
4 lielas olas
120 ml baltvīna
120 ml vīnogu kauliņu eļļa
250 g sagriezta šķiņķa
150 g gabaliņos sagrieztas kūpinātas krūtiņas
150 g plāni sagrieztu melno olīvu
150 g sarīvēta Parmas siera
sāls un pipari

Pagatavošana:
1. Miltus ar cepamo pulveri iesijā lielā bļodā. Pa vienai pievieno olas un samaisa. Pielej vīnu un eļļu un maisa, līdz izveidojas gluda mīkla
2. Mīklā iemaisa šķiņķi, krūtiņu, olīvas un sieru. Pieber sāli un piparus
3. Garenā formā ieklāj cepampapīru, kuru iesmērē ar sviestu. Mīklu pilda veidnē. Cep 180 C 50 minūtes, līdz mīkla piebriest un vairs nelīp pie koka iesmiņa
4. Klaipiņu atdzesē, izņemot ar cepampapīru un uzilekot uz režģa. Pasniedz sagrieztu šķēlēs

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas