Astoņkājis ar tomātiem sarkanvīna mērcē
Astoņkājis - Eksotiskā delikatese! Diezgan bieži astoņkājis ir nopērkams Latvijas veikalos, bet, lai to pagatavotu mīkstu un sulīgi, ir daži knifiņi, jo pārgatavots astoņkājis var sanākt gumijains un grūti sakožams. Satur K un B vitamīnus
6 porcijas
Sastāvdaļas:
1 liels astoņkājis (apmēram 1 kg)
1 ēdamkarote rupjā sāls
1 saldais sīpols
800 g tomāti savā sulā
200 ml sarkanvīna
1 lauru lapa
olīveļļa cepšanai
svaigi malti pipari
400 g makaronu Penne
svaigi pētersīļi
1 liels astoņkājis (apmēram 1 kg)
1 ēdamkarote rupjā sāls
1 saldais sīpols
800 g tomāti savā sulā
200 ml sarkanvīna
1 lauru lapa
olīveļļa cepšanai
svaigi malti pipari
400 g makaronu Penne
svaigi pētersīļi
50 g Parmas siera
Pagatavošana:
1. Astoņkāji nomazgā, sagriež nelielos gabalos (arī vidusdaļas lielo bumbuli) un liek sausā katlā. Uzber sāli, uzliek vāku un bez ūdens sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.
2. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos un liek dziļā pannā kopā ar olīveļļu un lauru lapu cepties, līdz tie zeltaini brūni
3. Tad pievieno assoņkāja gabaliņus, sarkanvīnu, tomātus savā sulā un uzvāra. Pieber piparus un uz lēnas uguns sautē 40 minūtes
4. Makaronus ber verdošā sālsūdenī un vāra kā norādīts uz iepakojuma. Pēc tam nolej ūdeni un iemaisa astoņkāja sautējumā. Pievieno pusi Parmas siera un ļauj dažas minūtes pavārīties
5. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un Parmas sieru
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru