Rikotas un laima deserts
Sastāvdaļas:
4 nomizoti un plānās šķēlītēs sagriezti laimi
150 g cukura
100 ml citronu liķiera
250 g rikotas
250 ml saldā krējuma
300 g gabaliņos sagrieztas zemenes
2 ēdamk. smalki sarīvētas laimu miziņas
1 tējk. vaniļas esences
2 tējk. želatīna
50 ml piena
Pagatavošana:
1. Laimu šķēlītes liek bļodiņā, pievieno 50 g cukura un citrona liķieri. Ļauj 2 stundas ievilkties
2. Želatīnu uzbriedina pienā un uz lēnas uguns, maisot izšķīdina. Atdzesē
3. Lielā bļodā samaisa rikotu, laima miziņu un zemenes
4. Saldo krējumu kopā ar 100 g cukura un vaniļas esenci sakuļ stingrās putās. Iecilā rikotas krēmā
5. Rikotas krēmam pievieno izšķīdināto želatīnu
6. Stikla bļodu 20cm diametrā izklāj ar laima šķēlītēm. Uzmanīgi iepilda rikotas krēmu. Ievieto ledusskapī, lai sastingst
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru