Rikotas un laima deserts

 

Sastāvdaļas:

4 nomizoti un plānās šķēlītēs sagriezti laimi

150 g cukura

100 ml citronu liķiera

250 g rikotas

250 ml saldā krējuma

300 g gabaliņos sagrieztas zemenes

2 ēdamk. smalki sarīvētas laimu miziņas

1 tējk. vaniļas esences

2 tējk. želatīna

50 ml piena

 

Pagatavošana:

1.     Laimu šķēlītes liek bļodiņā, pievieno 50 g cukura un citrona liķieri. Ļauj 2 stundas ievilkties

2.     Želatīnu uzbriedina pienā un uz lēnas uguns, maisot izšķīdina. Atdzesē

3.     Lielā bļodā samaisa rikotu, laima miziņu un zemenes

4.     Saldo krējumu  kopā ar 100 g cukura un vaniļas esenci sakuļ stingrās putās. Iecilā rikotas krēmā

5.     Rikotas krēmam pievieno izšķīdināto želatīnu

6.     Stikla bļodu 20cm diametrā izklāj ar laima šķēlītēm. Uzmanīgi iepilda rikotas krēmu. Ievieto ledusskapī, lai sastingst


Ēd laimīgs!

Ilze

Komentāri

Populāras ziņas