Citronu sorbets
Citronu sorbets ir atsvaidzinošs un ļoti gaisīgs
Sastāvdaļas:
500 ml ūdens
200 g cukura
svaigi spiesta 2 citronu sula
3 lieli olu baltumi
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Katliņā uzvāra ūdeni ar cukuru un citrona sulu, tad noliek malā un atdzesē
2. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Pakāpeniski icemaisa citronu sīrupu
3. Maisījumu pilda saldējuma mašīnā un sasaldē saskaņā ar ražotāja instrukcijām, bet to pašu jums izdosies izdarīt arī bez tās.
4. Tātad. Saputoto masu ielejiet garenā metāla traukā un ievietojiet saldētavā. Ik pa pusstundai masu ar karoti apmaisiet. Nesatraucieties, ja sākumā liksies, ka sīrups ar olbaltumu nesavienojas. Ar katru stundu tas sacietēs aizvien vairāk, līdz jutīsiet, kad masa ir ieguvusi sorbeta konsistenci. Tad arī beidziet to maisīt un atstājiet saldētavā
5. Servejiet pa vienai bumbiņai mazos trauciņos
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru