BISCOTTI dzērveņu un ciedru riekstu šķēlītes
Biscotti ir Itālijas tradicionālais gardums. Vārds biscotti nozīmē divreiz cepts. Šie cepumi ir līdzīgi sausiņiem, kuri var ilgi uzglabāties un ir ēdami arī pēc vairākiem mēnešiem, bet tā kā tie ir tik gardi, tad apēdīsies ātrāk
15 gabaliņi
Sastāvdaļas:
150 g miltu
1 ola
80 g brūnais cukurs
1 tējk. piparkūku garšviela
55 g kaltētu dzērveņu
50 g apgrauzdētu ciedru riekstu
150 g miltu
1 ola
80 g brūnais cukurs
1 tējk. piparkūku garšviela
55 g kaltētu dzērveņu
50 g apgrauzdētu ciedru riekstu
Pagatavošana:
1. Traukā saputo olu ar cukuru gaišās putās
2. Bļodā sajauc miltus, garšvielas un iecilā saputotu olu
3. Pievieno dzērvenes un riekstus. Visu samīca un izveido garenu desiņu. Viegli saplacina
4. Cepeškrāsni sakersē līdz 180 C un liek cepties 25 minūtes.
5. Izņem no krāsns, bet neizslēdz. Mīklas veidojumu atdzesē 5 minūtes un sagriež nelielos gabaliņos. Liek uz plāts un cep vēl 10 minūtes
6. Izņem no krāsns un liek uz restītēm atdzesēties
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru