Kāpostu tīteņi

 

Sastāvdaļas:
1 vidēja kāpostgalva

Pildījums:
500 g maltas jēra vai lielopa/cūkas gaļas 
100 g rīsu
1 ēdamk. garšvielu maisījums gaļai (vāi tāds mix, kurš ir virtuves skapītī)
1 tējk. sāls
zaļumi (kinza vai pētersīlis)

Mērcei:
400 ml kāposta novārījuma
300 g turku jogurta
1 tējk. kūpināta saldā paprika
1 tējk. malta saldā paprika
1/2 tējk. sāls
2 ēdamk. tomātu pastas

Pagatavošana:
1. Kāpostgalvai izgriež kacenu un veselu liek katlā, kurā ieliets ūdens ar 1 ēdamk. sāls. Vāra apmēram 45 minūtes. Kāpostgalvu izņem no katla un atdala katru lapu atsevišķi. Šķidrumu 400 ml atstāj mērcei
2. Visas pildījuma sastāvdaļas samīca viendabīgā masā
3. Uz katras kāposta lapas liek gaļas pikucīti, kuru satin kompaktā tītenī. Man sanāca 18 gabaliņi
4. Sarullētos tīteņus, pannā ar nelielu eļļas daudzumu, apcep zeltaini brūnus
5. Apceptos tīteņus liek karstumizturīgā traukā
6. No visām sastāvdaļām samaisa mērci, kuru pārlej kāpostu tīteņiem
7. Cepeškrāsni sakarsē 180 C. Trauku ar tīteņiem liek cepties 45 minūtes

Ēd laimīgs!
Ilze



Komentāri

Populāras ziņas