Apelsīnu kēkss

 

Ar apelsīnu sīrupu aplaistīts kēkss ir mitrs un aromātisks

Sastāvdaļas:
200 g kukurūzas miltu (var izmantot arī kviešu miltus)
180 g kausēta sviesta
120 g cukura
4 olas
200 g turku jogurta
2 tējk. cepamā pulvera
1 apelsīna rīvēta miziņa
šķipsniņa sāls

Sīrupam:
4 apelsīnu sula
100 g cukura
apelsīnu miziņas
1 kanēļa standziņa

Glazūrai:
50 g pūdercukura
30 ml apelsīnu sīrupa

Pagatavošana:
1. Olas kopā ar cukuru sakuļ krēmīgā masā
2. Jogurtu sajauc ar cepamo pulveri un atstāj uz mirklīti maliņā
3. Izkausē sviestu un nedaudz atdzesē
4. Lielā bļodā ieber miltus, sāli. Pievieno jogurtu un sakultās olas. Iemaisa sviestu un rīvētu apelsīna miziņu
5. Mīklu lej garenā formā. Liek cepeškrāsnī 180 C un cep 35 minūtes
6. Kamēr kēkss cepās sagatavo sīrupu. Apelsīnu sulu kopā ar cukuru, apelsīna miziņām un kanēļa standziņu uzvāra. Vāra 5 minūtes un atdzesē
7. Kad kēkss izcepies, to sadursta ar koka irbulīti, lai sīrups labāk sasūcas. Uzlej gandrīz visu sīrupu (atstājiet kādus 30 ml) un atdzesē
8. Kad kēkss ir atdzisis, to izņem no formas. Apelsīna sīrupu sajauc ar pūdercukuru, līdz veidojas glazūra, kuru uzklāj uz kēksa

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas