Apelsīnu kēkss
Ar apelsīnu sīrupu aplaistīts kēkss ir mitrs un aromātisks
Sastāvdaļas:
200 g kukurūzas miltu (var izmantot arī kviešu miltus)
180 g kausēta sviesta
120 g cukura
4 olas
200 g turku jogurta
2 tējk. cepamā pulvera
1 apelsīna rīvēta miziņa
šķipsniņa sāls
200 g kukurūzas miltu (var izmantot arī kviešu miltus)
180 g kausēta sviesta
120 g cukura
4 olas
200 g turku jogurta
2 tējk. cepamā pulvera
1 apelsīna rīvēta miziņa
šķipsniņa sāls
Sīrupam:
4 apelsīnu sula
100 g cukura
apelsīnu miziņas
1 kanēļa standziņa
Glazūrai:
50 g pūdercukura
30 ml apelsīnu sīrupa
Pagatavošana:
1. Olas kopā ar cukuru sakuļ krēmīgā masā
2. Jogurtu sajauc ar cepamo pulveri un atstāj uz mirklīti maliņā
3. Izkausē sviestu un nedaudz atdzesē
4. Lielā bļodā ieber miltus, sāli. Pievieno jogurtu un sakultās olas. Iemaisa sviestu un rīvētu apelsīna miziņu
5. Mīklu lej garenā formā. Liek cepeškrāsnī 180 C un cep 35 minūtes
6. Kamēr kēkss cepās sagatavo sīrupu. Apelsīnu sulu kopā ar cukuru, apelsīna miziņām un kanēļa standziņu uzvāra. Vāra 5 minūtes un atdzesē
7. Kad kēkss izcepies, to sadursta ar koka irbulīti, lai sīrups labāk sasūcas. Uzlej gandrīz visu sīrupu (atstājiet kādus 30 ml) un atdzesē
8. Kad kēkss ir atdzisis, to izņem no formas. Apelsīna sīrupu sajauc ar pūdercukuru, līdz veidojas glazūra, kuru uzklāj uz kēksa
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru