Ābolu ingvera kūka

Sastāvdaļas:
Mīklai:
200 g auzu miltu
75 g brūnais cukurs
2 tējk. malts ingvers
1/2 tējk. sodas
125 g sviests
200 ml salds krējums
1 ola
Ābolu masai:
750 g sagriezti āboli
20 g sviests
30 ml gaišais sīrups
30 g brūnais cukurs
 
Pagatavošana:
1. Sviestā, sīrupā un cukurā apcep ābolus. Apmaisot cep 5 minūtes. Ābolu masu ieklāj ietaukotā 24 cm formā
2. Katliņā uzsilda saldo krējumu un sviestu. Noņem no plīts un nedaudz atdzesē
3. Bļodā iesijā auzu miltus, ingveru, sodu, cukuru. Iemaisa izkausēto sviesta masu un olu. Samaisa un uklāj uz āboliem
4. Formu liek cepeškrāsnī 180 C un cep 30 minūtes
5. Kad kūka izcepusies, to nedaudz atdzesē un, uzliekot virsū lielāku šķīvi, apmet otrādi. Siltu pasniedz ar saldējumu

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas