Gaļas bumbas ar orzo (makaroni)
Sastāvdaļas:
500 gr tītara maltā gaļa
400 gr vistas maltā gaļa
1 ola
sauja svaigu pētersīļu
50 gr rīvmaize
30 gr rīvēta Parmas siera
1 tējk sāls
1/2 tējk malti manie pipari
2 saspiestas ķiploka daiviņas
500 gr tītara maltā gaļa
400 gr vistas maltā gaļa
1 ola
sauja svaigu pētersīļu
50 gr rīvmaize
30 gr rīvēta Parmas siera
1 tējk sāls
1/2 tējk malti manie pipari
2 saspiestas ķiploka daiviņas
Mērcei:
1 litrs ūdens
30 ml olīveļļas
1 sīpols
sauja svaigu pētersīļu
2 tējk kaltēts oregano
60 ml sarkanvīns
800 gr konservēti tomāti
2 tējk sāls
60 ml sarkanvīns
800 gr konservēti tomāti
2 tējk sāls
300 gr orzo makaroni vai Dobeles dzirnavnieka puntine grandi
50 gr rīvēta Parmas siera servēšanai
Pagatavošana:
1. Maltai gaļai pievieno olu, rīvmaizi, sieru, sāli, piparus, pētersīļus, ķiploku un visu samīca viendabīgā masā. Izveido 18 palielas gaļas bumbas
2. Gaļas bumbas viegli apcep uz pannas
3. Lielā dziļā pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolu. Pievieno konservētos tomātus, ūdeni, vīnu, garšvielas. Visu uzvāra. Tad iegremdē gaļas bumbas un ieber makaranus. Visu karsē 20 minūtes, bet ik pa mirklim apmaisa, jo mazie makaroni var piedegt pie pannas
4. Pasniedz ar svaigu pētersīli un rīvētu Parmas sieru
1. Maltai gaļai pievieno olu, rīvmaizi, sieru, sāli, piparus, pētersīļus, ķiploku un visu samīca viendabīgā masā. Izveido 18 palielas gaļas bumbas
2. Gaļas bumbas viegli apcep uz pannas
3. Lielā dziļā pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolu. Pievieno konservētos tomātus, ūdeni, vīnu, garšvielas. Visu uzvāra. Tad iegremdē gaļas bumbas un ieber makaranus. Visu karsē 20 minūtes, bet ik pa mirklim apmaisa, jo mazie makaroni var piedegt pie pannas
4. Pasniedz ar svaigu pētersīli un rīvētu Parmas sieru
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru