Cūkgaļas filejas ar valriekstiem un vīģēm
Ja vēlaties pagatavot kaut ko netradicionālu, tad izmēģiniet šo recepti
Sastāvdaļas:
2 gab cūkgaļas filejas
80 gr valrieksti
1/2 tējk. kanēlis
1/4 tējk. malta muskatrieksta
2 tējk. olīveļļas
120 ml baltvīna
120 ml buljona
6 veselas, žāvētas vīģes
sviests cepšanai
2 gab cūkgaļas filejas
80 gr valrieksti
1/2 tējk. kanēlis
1/4 tējk. malta muskatrieksta
2 tējk. olīveļļas
120 ml baltvīna
120 ml buljona
6 veselas, žāvētas vīģes
sviests cepšanai
Pagatavošana:
1. Gaļu apber ar sāli un pipariem. Liek pannā, kur izkausēts sviests, cepties no visām pusēm, lai dabūtu zeltainu toni
2. No kanēļa, muskatrieksta, eļļas un valriekstiem saveido pastu. Vislabāk to darīt ar piestiņu.
3. Apcepto cūkgaļu liek karstumizturīgā traukā, virsū uz katras filejas liek valriekstu pastu. Traukā ielej baltvīnu un buljonu. Ieber uz pusēm sagrieztas vīģes.
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 C un liek cepties gaļu uz 30 minūtēm
1. Gaļu apber ar sāli un pipariem. Liek pannā, kur izkausēts sviests, cepties no visām pusēm, lai dabūtu zeltainu toni
2. No kanēļa, muskatrieksta, eļļas un valriekstiem saveido pastu. Vislabāk to darīt ar piestiņu.
3. Apcepto cūkgaļu liek karstumizturīgā traukā, virsū uz katras filejas liek valriekstu pastu. Traukā ielej baltvīnu un buljonu. Ieber uz pusēm sagrieztas vīģes.
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 C un liek cepties gaļu uz 30 minūtēm
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru