Cūkgaļas filejas ar valriekstiem un vīģēm

 

Ja vēlaties pagatavot kaut ko netradicionālu, tad izmēģiniet šo recepti

Sastāvdaļas:
2 gab cūkgaļas filejas
80 gr valrieksti
1/2 tējk. kanēlis
1/4 tējk. malta muskatrieksta
2 tējk. olīveļļas
120 ml baltvīna
120 ml buljona
6 veselas, žāvētas vīģes
sviests cepšanai

Pagatavošana:
1. Gaļu apber ar sāli un pipariem. Liek pannā, kur izkausēts sviests, cepties no visām pusēm, lai dabūtu zeltainu toni
2. No kanēļa, muskatrieksta, eļļas un valriekstiem saveido pastu. Vislabāk to darīt ar piestiņu. 
3. Apcepto cūkgaļu liek karstumizturīgā traukā, virsū uz katras filejas liek valriekstu pastu. Traukā ielej baltvīnu un buljonu. Ieber uz pusēm sagrieztas vīģes. 
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 C un liek cepties gaļu uz 30 minūtēm

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas