Ābolu un piparkūku drumstalkūka
Kūkai īpašo garšu piešķir piparkūkūku mīkla, ko izmanto kūkas pamatnei.
Sastāvdaļas:
500 g piparkūku mīklas
700 g skābeni āboli
1 citrona sula
130 g brūnā cukura
4 ēd.k. kviešu miltu
1 tējk. malta kanēļa
šķipsniņa sāls
100 g rozīņu
40 g gabaliņos sagriezta sviesta
500 g piparkūku mīklas
700 g skābeni āboli
1 citrona sula
130 g brūnā cukura
4 ēd.k. kviešu miltu
1 tējk. malta kanēļa
šķipsniņa sāls
100 g rozīņu
40 g gabaliņos sagriezta sviesta
Drumstalām:
50 g kviešu miltu
50 g cukura
1/2 tējk malta ingvera
šķipsniņa sāls
60 g sviesta
50 g rupji sakapāti lazdu rieksti vai pekanrieksti
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C. Mīklu liek uz galda virsmas un izveltnē lielu apli, kuru ieklāj 28 cm dziļā tartes formā. Nogriež liekās mīklas malas. Atgriezumus pietaupa drumstalām. Veidni un 20 minūtēm liek ledusskapī
2. Ābolus sagriež nelielos gabaliņos vai plānās daiviņās, ieliek bļodā, apslaka ar citrona sulu un samaisa ar citrona sulu, miltiem, garšvielām, sāli un rozīnēm
3. Ābolu pildījumu ieliek veidnē un izlīdzina. Pārkaisa ar sviesta gabaliņiem un liek cepeškrāsnī, cep 20 minūtes
4. Gatavo drumstalas: miltus, sviestu un cukuru, ingveru un sāli ar pirkstiem samīca drupatas. Iemaisa riekstus un mazos gabaliņos saplucinātu piparkūku mīklu
5. Kad kūka 20 minūtes cepusies, izņem no krāsns, pārkaisa ar drumstalām un cep vēl 30 minūtes, līdz virsiņa ir zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē, bet var pasniegt siltu ar saldējumu vai atdzesētu ar saputotu saldo krējumu
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C. Mīklu liek uz galda virsmas un izveltnē lielu apli, kuru ieklāj 28 cm dziļā tartes formā. Nogriež liekās mīklas malas. Atgriezumus pietaupa drumstalām. Veidni un 20 minūtēm liek ledusskapī
2. Ābolus sagriež nelielos gabaliņos vai plānās daiviņās, ieliek bļodā, apslaka ar citrona sulu un samaisa ar citrona sulu, miltiem, garšvielām, sāli un rozīnēm
3. Ābolu pildījumu ieliek veidnē un izlīdzina. Pārkaisa ar sviesta gabaliņiem un liek cepeškrāsnī, cep 20 minūtes
4. Gatavo drumstalas: miltus, sviestu un cukuru, ingveru un sāli ar pirkstiem samīca drupatas. Iemaisa riekstus un mazos gabaliņos saplucinātu piparkūku mīklu
5. Kad kūka 20 minūtes cepusies, izņem no krāsns, pārkaisa ar drumstalām un cep vēl 30 minūtes, līdz virsiņa ir zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē, bet var pasniegt siltu ar saldējumu vai atdzesētu ar saputotu saldo krējumu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru