Ķirbja ruma kūka
Sastāvdaļas:
400 gr kviešu miltu
380 gr cukura
100 gr sviesta
3 olas
2 tējk. cepamais pulveris
2 tējk. vanilīna cukura
1 tējk. piparkūku garšvielas
100 ml gaišā sīrupa
350 gr ķirbja biezeņa (ķirbi ieliek tvaicējamā katlā un tvaicē, kamēr tas mīksts. Tad saspaida ar dakšu biezenī)
100 ml remdena ūdens
400 gr kviešu miltu
380 gr cukura
100 gr sviesta
3 olas
2 tējk. cepamais pulveris
2 tējk. vanilīna cukura
1 tējk. piparkūku garšvielas
100 ml gaišā sīrupa
350 gr ķirbja biezeņa (ķirbi ieliek tvaicējamā katlā un tvaicē, kamēr tas mīksts. Tad saspaida ar dakšu biezenī)
100 ml remdena ūdens
Ruma sīrupam:
100 gr sviesta
100 gr cukura
2 ēdamk. ūdens
200 ml ruma
100 gr sviesta
100 gr cukura
2 ēdamk. ūdens
200 ml ruma
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, piparkūku garšvielas
2. Otrā bļodā sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno sīrupu, izkausētu sviestu, ķirbja biezeni, vanilīna cukuru, ūdeni
3. Abas masas sajauc kopā un iepilda dziļā kēksa formā, kuru iesmērē ar sviestu. Cep 180 C 45 minūtes
4. Izcepto kūku atdzesē
5. Pa to laiku pagatavo ruma sīrupu. Katliņā izkausē sviestu un cukuru. Pievieno ūdeni un rumu. Turpina karsēt 3 minūtes
6. Kūku, apgriežot otrādi, izmet no formas. Formas apakšā ielej nedaudz sīrupa un atliek atpakaļ kūku. Kūku sadursta ar koka irbulīti. Atlikušo sīrupu pārlej pār kūku un atstāj, lai sīrups iesūcas
7. Kūka būs mitra un aromātiska. Var pasniegt ar putukrējumu
1. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, piparkūku garšvielas
2. Otrā bļodā sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno sīrupu, izkausētu sviestu, ķirbja biezeni, vanilīna cukuru, ūdeni
3. Abas masas sajauc kopā un iepilda dziļā kēksa formā, kuru iesmērē ar sviestu. Cep 180 C 45 minūtes
4. Izcepto kūku atdzesē
5. Pa to laiku pagatavo ruma sīrupu. Katliņā izkausē sviestu un cukuru. Pievieno ūdeni un rumu. Turpina karsēt 3 minūtes
6. Kūku, apgriežot otrādi, izmet no formas. Formas apakšā ielej nedaudz sīrupa un atliek atpakaļ kūku. Kūku sadursta ar koka irbulīti. Atlikušo sīrupu pārlej pār kūku un atstāj, lai sīrups iesūcas
7. Kūka būs mitra un aromātiska. Var pasniegt ar putukrējumu
Ēd laimīgs!
Ilze
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru