Lazanja ar vistu akniņām un baltvīnu
Pamēģiniet šo lazanju, kuras pildījums ir papildināts ar vistu akniņām, bet piesātinātu garšu pastiprina baltvīns
Sastāvdaļas:
400 g maltas vistas gaļas
150 g brūnie šampinjoni
100 g gabaliņos sagriezta prošuto
400 g maltas vistas gaļas
150 g brūnie šampinjoni
100 g gabaliņos sagriezta prošuto
80 g sīki sakapātu vistu akniņu
2 ķiploku daiviņas
1 sīpols
150 ml baltvīna
400 g sakapāti konservēti tomāti
1 sarkanā paprika
2 ēd. k. tomātu pastas
2 ķiploku daiviņas
1 sīpols
150 ml baltvīna
400 g sakapāti konservēti tomāti
1 sarkanā paprika
2 ēd. k. tomātu pastas
1 ēd. k. Provansas garšviela
olīveļļa cepšanai
sāls, pipari
olīveļļa cepšanai
sāls, pipari
Bešamela mērce:
90 g sviests
5 ēd.k. kviešu miltu
900 ml silta piena
90 g sviests
5 ēd.k. kviešu miltu
900 ml silta piena
muskatrieksts
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Gatavo gaļas mērci: lielā pannā ar biezu pamatni sakarsē eļļu un, bieži maisot, sautē sasmalcinātu sīpolu, sakapātas ķiploku daiviņas, gabaliņos sagrieztu papriku un sēnes. Pievieno malto gaļu, smalki sagrieztas vistu akniņas un prošuto. Turpina cept, līdz gaļa apbrūnē
2. Iemaisa vīnu, tomātus, tomātu pastu un karsē 5 minūtes. Pieber sāli, piparus un garšvielas. Uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē 20 minūtes
3. Pagatavo Bešamela mērci: katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, iesijā miltus un ar putojamo slotiņu izmaisa. Pamazām pievieno pienu un turpuna maisīt, līdz veidojas gluda, balta mērce. Pieber sāli, piparus un pierīvē muskatriekstu.
4. Liela karstumizturīgu veidni ieziež ar sviestu. Ieklāj 4 lazanjas plāksnītes, virsū uzliek gaļas maisījumu un pārlej ar mērci. Turpina līdz visi produkti izlietoti, virsējā kārtā jābūt mērcei. Pārkaisa ar sarīvētu Parmas sieru
5. Cep sepeškrāsnī 180 C 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna
1. Gatavo gaļas mērci: lielā pannā ar biezu pamatni sakarsē eļļu un, bieži maisot, sautē sasmalcinātu sīpolu, sakapātas ķiploku daiviņas, gabaliņos sagrieztu papriku un sēnes. Pievieno malto gaļu, smalki sagrieztas vistu akniņas un prošuto. Turpina cept, līdz gaļa apbrūnē
2. Iemaisa vīnu, tomātus, tomātu pastu un karsē 5 minūtes. Pieber sāli, piparus un garšvielas. Uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē 20 minūtes
3. Pagatavo Bešamela mērci: katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, iesijā miltus un ar putojamo slotiņu izmaisa. Pamazām pievieno pienu un turpuna maisīt, līdz veidojas gluda, balta mērce. Pieber sāli, piparus un pierīvē muskatriekstu.
4. Liela karstumizturīgu veidni ieziež ar sviestu. Ieklāj 4 lazanjas plāksnītes, virsū uzliek gaļas maisījumu un pārlej ar mērci. Turpina līdz visi produkti izlietoti, virsējā kārtā jābūt mērcei. Pārkaisa ar sarīvētu Parmas sieru
5. Cep sepeškrāsnī 180 C 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna
Ēd laimīgs!
Ilze
Ilze
Cik daudz vistas akniņas? Neredzu pie sastāvdaļām
AtbildētDzēstpaldies par vērību. Vistu akniņas tikai 80 g. Tagad viss ir pievienots
Dzēst