Zaļo tomātu un ābolu čatnijs
Lieliska ideja, ko darīt ar zaļajiem tomātiem, kuri nav paspējuši nogatavoties
Sastāvdaļas:
2 kg mazos gabaliņos sagrieztu zaļu tomātu
4 mazos gabaliņos sagriezti āboli
3 mazos gabaliņos sagriezti baltie sīpoli
400 ml ābolu etiķa
300 g ievārījuma cukura
2 ar visām sēklām sagriezti dzeltenie vai zaļie čili pipari
3 laurlapas
2 tējk. sāls
2 tējk. sinepju sēkliņu
4 smaržīgie pipari
8 krustnagliņas
2 kg mazos gabaliņos sagrieztu zaļu tomātu
4 mazos gabaliņos sagriezti āboli
3 mazos gabaliņos sagriezti baltie sīpoli
400 ml ābolu etiķa
300 g ievārījuma cukura
2 ar visām sēklām sagriezti dzeltenie vai zaļie čili pipari
3 laurlapas
2 tējk. sāls
2 tējk. sinepju sēkliņu
4 smaržīgie pipari
8 krustnagliņas
Pagatavošana:
1. Lielā katlā ieber visas sastāvdaļas un uzvāra.
2. Tad uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, turpina karsēt pusotru stundu, līdz masa sabiezē. Izņem no katla laurlapas un krustnagliņas
3. Čatniju pilda sterilizētās burciņās. Atstāj atdzesēties un tad aizvāko.
4. Čatniju var uzglabāt tumšā, vēsā vietā
1. Lielā katlā ieber visas sastāvdaļas un uzvāra.
2. Tad uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, turpina karsēt pusotru stundu, līdz masa sabiezē. Izņem no katla laurlapas un krustnagliņas
3. Čatniju pilda sterilizētās burciņās. Atstāj atdzesēties un tad aizvāko.
4. Čatniju var uzglabāt tumšā, vēsā vietā
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru