Valriekstu kūka


Kādreiz ir vērts pamēģināt izcept kūku no netradicionālām sastāvdaļām. Šoreiz klāt pievienosim bietes!

Sastāvdaļas:
400 g kviešu miltu
200 g cukura
300 ml vīnogu kauliņu eļļas
3 olas
300 g rīvētas vārītas bietes
300 g sasmalcinātu valriekstu
1 tējk. malta kardamona
1 ēdamk. kanēļa
1/2 tējk. muskatrieksta
1 tējk. sodas
1 tējk. vanilīna cukura

Krēmam:
180 g krēmsiera
140 g pūdercukura

Pagatavošana:
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 C
2. Bļodā sajauciet miltus, sāli, garšvielas un sodu. Otrā bļodā sajauciet olas ar cukuru un saputojiet. Tad pievienojiet eļļu, bietes, valriekstus un maisiet, līdz veidojas viendabīga masa. Pievienojiet miltu maisījumu
3. Mīklu ielejiet ietaukotā 24 cm tortes formā un cepiet 45 minūtes
4. Izcepto kūku atdzesējiet
5. No krēmsiera un pūdercukura pagatavojiet krēma masu, kuru pārklājiet atdzesētai kūkai

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas