Valriekstu kūka
Kādreiz ir vērts pamēģināt izcept kūku no netradicionālām sastāvdaļām. Šoreiz klāt pievienosim bietes!
Sastāvdaļas:
400 g kviešu miltu
200 g cukura
300 ml vīnogu kauliņu eļļas
3 olas
300 g rīvētas vārītas bietes
300 g sasmalcinātu valriekstu
1 tējk. malta kardamona
1 ēdamk. kanēļa
1/2 tējk. muskatrieksta
400 g kviešu miltu
200 g cukura
300 ml vīnogu kauliņu eļļas
3 olas
300 g rīvētas vārītas bietes
300 g sasmalcinātu valriekstu
1 tējk. malta kardamona
1 ēdamk. kanēļa
1/2 tējk. muskatrieksta
1 tējk. sodas
1 tējk. vanilīna cukura
Krēmam:
180 g krēmsiera
140 g pūdercukura
180 g krēmsiera
140 g pūdercukura
Pagatavošana:
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 C
2. Bļodā sajauciet miltus, sāli, garšvielas un sodu. Otrā bļodā sajauciet olas ar cukuru un saputojiet. Tad pievienojiet eļļu, bietes, valriekstus un maisiet, līdz veidojas viendabīga masa. Pievienojiet miltu maisījumu
3. Mīklu ielejiet ietaukotā 24 cm tortes formā un cepiet 45 minūtes
4. Izcepto kūku atdzesējiet
5. No krēmsiera un pūdercukura pagatavojiet krēma masu, kuru pārklājiet atdzesētai kūkai
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru