Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām

Šī recepte ir no gardēdes Ilzes Jurkānes krājumiem, kura tika publicēta Rimi žurnāliņā. Mans papildinājums ir salātu mērce

Sastāvdaļas:
1 lielā paka salātu mix
1 neliels svaigs gurķis
1 mazā kastīte ķiršu tomāti
150 g vītinātas gaļas, plānās šķēlēs
200 g marinētas celmenes (nopērkamas burkās)
80 g rīvēta cietā siera
100 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sasmalcināti
100 g zaļās vai melnās olīvas bez kauliņiem
1/2 granātābola sēkliņu

Mērcei:
6 ēdamk. olīveļļas
2 ēdamk. gaišās sojas mērces
2 ēdamk. bazāmetiķa
2 ēdamk. aveņu ievārījuma
malti pipari

Pagatavošana:
1. Salātus izber lielā lēzenā bļodā
2. Pa virsu liek sagrieztu gabaliņos gurķi, uz pusēm pārgrieztus tomātus, marinētas sēnes, olīvas, granātābola sēkliņas
3. Nelielās rozetēs kārto vītināto gaļu, pārlej ar mērci un apber ar sieru un lazdu riekstiem

Ēd laimīgs!

Ilze


 

Komentāri

Populāras ziņas