Salāti ar vītinātu gaļu, marinētām sēnēm, lazdu riekstiem un olīvām
Šī recepte ir no gardēdes Ilzes Jurkānes krājumiem, kura tika publicēta Rimi žurnāliņā. Mans papildinājums ir salātu mērce
Sastāvdaļas:
1 lielā paka salātu mix
1 neliels svaigs gurķis
1 mazā kastīte ķiršu tomāti
150 g vītinātas gaļas, plānās šķēlēs
200 g marinētas celmenes (nopērkamas burkās)
80 g rīvēta cietā siera
100 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sasmalcināti
100 g zaļās vai melnās olīvas bez kauliņiem
1/2 granātābola sēkliņu
1 lielā paka salātu mix
1 neliels svaigs gurķis
1 mazā kastīte ķiršu tomāti
150 g vītinātas gaļas, plānās šķēlēs
200 g marinētas celmenes (nopērkamas burkās)
80 g rīvēta cietā siera
100 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sasmalcināti
100 g zaļās vai melnās olīvas bez kauliņiem
1/2 granātābola sēkliņu
Mērcei:
6 ēdamk. olīveļļas
2 ēdamk. gaišās sojas mērces
2 ēdamk. bazāmetiķa
2 ēdamk. aveņu ievārījuma
malti pipari
6 ēdamk. olīveļļas
2 ēdamk. gaišās sojas mērces
2 ēdamk. bazāmetiķa
2 ēdamk. aveņu ievārījuma
malti pipari
Pagatavošana:
1. Salātus izber lielā lēzenā bļodā
2. Pa virsu liek sagrieztu gabaliņos gurķi, uz pusēm pārgrieztus tomātus, marinētas sēnes, olīvas, granātābola sēkliņas
3. Nelielās rozetēs kārto vītināto gaļu, pārlej ar mērci un apber ar sieru un lazdu riekstiem
1. Salātus izber lielā lēzenā bļodā
2. Pa virsu liek sagrieztu gabaliņos gurķi, uz pusēm pārgrieztus tomātus, marinētas sēnes, olīvas, granātābola sēkliņas
3. Nelielās rozetēs kārto vītināto gaļu, pārlej ar mērci un apber ar sieru un lazdu riekstiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru