Tarte ar jāņogām un bezē
Sastāvdaļas:
Mīklai:
150 g sviesta
100 g cukura
1 tējk. vanilīna cukura
4 olu dzeltenumi
100 g mandeļu miltu
270 g kviešu miltu
šķipsniņa sāls
Mīklai:
150 g sviesta
100 g cukura
1 tējk. vanilīna cukura
4 olu dzeltenumi
100 g mandeļu miltu
270 g kviešu miltu
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
500 g jāņogas
100 g cukura
2 ēdamk. kukurūzas cietes
500 g jāņogas
100 g cukura
2 ēdamk. kukurūzas cietes
Bezē:
4 olu baltumi
120 g cukura
4 olu baltumi
120 g cukura
Pagatavošana:
1. Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas liek virtuves kombainā un saveido mīklu. Cepamformu ar robotām maliņām 24 cm iesmērē ar sviestu un ieklāj mīklu. Sadursta ar dakšiņu un liek ledusskapī 30 minūtes atdzesēties
2. Mīklas formu pārklāj ar cepampapīru un uzber pupiņas. Liek cepties cepeškrāsnī 180 C 15 minūtes. Tad noņem slogu un cep vēl 5 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūna
3. Jāņogas samaisa ar cukuru un kukurūzas cieti
4. Olu baltumus puto, pakāpeniski pievienojot cukuru. Saputo stingrās, baltās putās
5. Olu baltumu maisījumu kārto gar tartes apmalīti. Tad pa vidu ieber jāņogas un pa virsu atkal saputoto olbaltumu
6. Cepeškrāsnī 210 C cep 15 minūtes. Pasniedz atdzesētu
Komentāri
Ierakstīt komentāru