Aveņu un mandeļu kūka
Sastāvdaļas:
Mīklai:
75 g kviešu miltu
3 olas
100 g cukura
1 tējk. vanilīna cukura
150 g mandeļu miltu
Mīklai:
75 g kviešu miltu
3 olas
100 g cukura
1 tējk. vanilīna cukura
150 g mandeļu miltu
Krēmam:
500 ml saldā krējuma
4 ēdamk. pūdercukura
1 tējk. vanilīna cukura
700 g svaigu aveņu
100 g mandeļu skaidiņas
500 ml saldā krējuma
4 ēdamk. pūdercukura
1 tējk. vanilīna cukura
700 g svaigu aveņu
100 g mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
1. Miksera bļodā olas saputo ar cukuru un vanilīna cukuru. Puto vismaz 5 minūtes. Tad iesijā kviešu miltus un pieber mandeļu miltus. Viegli iecilā. Cepamformu 20 cm iesmērē ar sviestu un ielej mīklas masu. Cep cepeškrāsnī 180 C 40 minūtes un pēc tam atdzesē
2. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. 2/3 saputotā krēma sajauc ar 500 g saspiestām avenēm
3. Kūku sagriež trīs ripās. Apakšējo un vidējo kārtu apsmērē ar aveņu krēmu. Virsū liek trešo kārtu, kuru apsmērē ar sakulto putukrējumu. Arī kūkas sānu malas apsmērē ar putukrējumu
4. Kūkas virspusi dekorē ar svaigām avenēm, bet sānu maliņas apber ar mandeļu skaidiņām
Komentāri
Ierakstīt komentāru