Zirnīšu un zivju pīrāgs
Zivju pīrāgs prasīs nedaudz laika un pacietības, lai to sagatavotu, bet gatavs un karsts, tas būs baudāms lēni un nesteidzīgi.
Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu
800 g mencas filejas
1 citrons
40 g sviesta
400 g saldētu zirnīšu
2 burkāni
2 sīpoli
300 ml + 200 ml piena
50 g kviešu miltu
125 g spinātu lapiņas
1 tējk. Dižonas sinepes
40 g Parmas siera
1 ēdamk. citronpipari
sāls
1 kg kartupeļu
800 g mencas filejas
1 citrons
40 g sviesta
400 g saldētu zirnīšu
2 burkāni
2 sīpoli
300 ml + 200 ml piena
50 g kviešu miltu
125 g spinātu lapiņas
1 tējk. Dižonas sinepes
40 g Parmas siera
1 ēdamk. citronpipari
sāls
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Nomizo kartupeļus un sagriež palielos gabalos. Liek katlā un vāra līdz tie ir gatavi
2. Zirnīšus izņem no saldētavas un atlaidina. Pēc tam sablenderē. Ja šķiet, ka par biezu un neblenderējas, pielejiet dažas karotes ūdeni, kur vārās kartupeļi
3. Kartupeļiem atsevišķā katlā nolej ūdeni, kuram pievieno 200 ml pienu un ieliek gabalos sagrieztu mencu. Vāra 10 minūtes. Tad ar putu karoti izņem un noliek uz šķīvja
4. Novārītiem kartupeļiem pievieno sāli, citrona miziņu un sviestu. Visu sastampā kartupeļu biezenī. Pēc tam iecilā sablenderētos zirnīšus
5. Burkānus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Sīpolus smalki sakapā. Pannā sakarsē olīveļļu un cep burkānus, sīpolus līdz tie mīksti, bet nav brūni. Pievieno miltus, samaisa, un tad nepārtraukti maisot, pielej 300 ml pienu. Iemaisa spinātu lapiņas, citronpiparus, sinepes, citrona sulu un rīvētu Parmas sieru. Visu viegli samaisa
6. Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu un ieklāj burkānu, sīpolu maisījumu. Tad uzliek zivs gabaliņus (bēz ādas) un pa virsu visam pārklāj kartupeļu zirnīšu biezeni. Ar dakšu izveido rieviņas
7. Liek cepeškrāsnī 180 C un cep 30 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns. Pasniedz ar lapu salātiem un atdzesētu baltvīnu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru