Tunzivs tartars ar sparģeļiem
Lieliska uzkoda maltītes sākumā. Pasniedziet ar atdzesētu baltvīnu, kas izgatavots no Pireneju kalna pakājē audzētām Chenin Blanc vīnogām. Pie tartara pievienotās garšvielas liks jūsu garšas kārpiņām gavilēt. Bagātīga porcija 2 personām, bet kā uzkoda pietiks arī četriem
Sastāvdaļas:
300 g tunzivs filejas
10 sparģeļi
1/2 sarkanā sīpola vai 1 šalotes sīpols
40 g mazie kaperi
1 ēdamk. olīveļļa
1 ēdamk. Vusteres mērces
1 tējk. Dižonas sinepes
1/4 tējk. Kajennas pipari
sāls, pipari
bazilika un pētersīļa lapiņas
300 g tunzivs filejas
10 sparģeļi
1/2 sarkanā sīpola vai 1 šalotes sīpols
40 g mazie kaperi
1 ēdamk. olīveļļa
1 ēdamk. Vusteres mērces
1 tējk. Dižonas sinepes
1/4 tējk. Kajennas pipari
sāls, pipari
bazilika un pētersīļa lapiņas
sviests cepšanai
Pagatavošana:
1. Tunzivi sagrieziet mazos kubiciņos. Pievienojiet smalki sakapātu sīpolu un zaļumus. Ieberiet kaperus
2. Mazā bļodiņā sajauciet olīveļļu, Vusteres mērci, sāli, piparus, sinepes, Kajennas piparus. Visu sajauciet un iemaisiet pie tartara. Ielieciet ledusskapī
3. Sparģeļiem nogrieziet vismaz 5 cm sakņu galus, lai tie nav stiegraini un lieciet sakarsētā pannā, kur izkausēts sviests, cepties. Uzlieciet vāku un uz lēnas liesmas kādas 5 minūtes, apgrozot cepiet. Var uzkaisīt ķiploksāli. Man garšo kraukšķīgi sparģeļi
4. Uz šķīvja izkārtojiet 5 sparģeļus un, izmantojot metāla apli, pildiet tatrtara masu. Kārtīgi piespiediet, lai noņemot apli, tartars neizjūk
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru