Sātīgā zivju zupa

 

Sastāvdaļas:
500 g mencas filejas
800 g tomāti savā sulā
1 l dārzeņu vai zivju buljona
125 g gargraudu rīsi
1 liels sagriezts fenhelis
1 sagriezts puravs
4 sakapātas ķiploka daiviņas
1 neliels sagriezts sīpols
2 ēdamk. Tikka Masala curry paste
2 ēdamk. tomātu pastas
2 lauru lapas
2 ēdamk. zivju garšviela
2 ēdamk. kaltēta majorāna
sāls, pipari
sakapātu pētersīļu
olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:
1. Palielā katlā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolu, fenheli, puravu un ķiploku. Pievieno lauru lapas, zivju garšvielu un majorānu.  
2. Kad visi dārzeņi ir sautējušies kādas 10 minūtes, pielej buljonu un iemaisa tomātu pastu, karija pastu un sasmalcinātus tomātus. Turpina vārīt
3. Katlā ieber rīsus un vāra 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas
4. Pašās beigās pievieno gabaliņos sagrieztu zivs fileju un vāra vēl 10 minūtes. Ja šķiet, ka zupa ir par biezu, pielej karstu ūdeni
5. Zupu sales bļodiņās un pārkaisa ar pētersīļu lapiņām un fenheļa dillēm

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas