Jāņu siers
Sastāvdaļas:
3 l trekna piena
1 kg 9% biezpiens
100 g sviesta
3 olas
1 ēdamk. ķimenes
1,5 tējk. sāls
Pagatavošana:
1. Lielā katlā uzvāra pienu un pievieno biezpienu. Vāra, kamēr atdalās sūkalas.
2. Caurdurī ieklāj slapju marli un nokāš sūkalas. Notecina visu lieko šķidrumu
3. Katlā izkausē sviestu un pievieno biezpiena masu. Ar koka karoti maisa. Tad pa vienai pievieno olas, bet turpina maisīt, pieber ķimenes un sāli
4. Karsējot uz mazas liesmas, turpina maisīt, līdz veidojas viendabīga masa
5. Bļodiņā vai caurdurī ieklāj marlīti un izlīdzina siera masu. Atstāj atdzesēties
3 l trekna piena
1 kg 9% biezpiens
100 g sviesta
3 olas
1 ēdamk. ķimenes
1,5 tējk. sāls
1. Lielā katlā uzvāra pienu un pievieno biezpienu. Vāra, kamēr atdalās sūkalas.
Komentāri
Ierakstīt komentāru