Gaisīgais rabarberu rausis ar mandeļu drupačām
Šīs kūkas pamatā ir ļoti daudz mandeļu miltu, kas to padara vieglu un gaisīgu.
Sastāvdaļas:
120 g sviesta
100 g + 50 g + 50g cukura
3 olas
110 g + 100 g mandeļu miltu
50 g pilngraudu auzu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. vanilīna cukura
400 g rabarberu
120 g sviesta
100 g + 50 g + 50g cukura
3 olas
110 g + 100 g mandeļu miltu
50 g pilngraudu auzu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. vanilīna cukura
400 g rabarberu
Pagatavošana:
1. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos un apkaisa ar 50 g cukura
2. Mīkstu sviestu saputo ar 100 g cukura. Tad pa vienai pievieno olas
3. Bļodā sajauc mandeļu miltus, auzu miltus, cepamo pulveri un vanilīna cukuru
4. Miltus sajauc ar sviesta masu
5. Cepeškrāsni sakarsē 180 C un kūkas formu 24 cm izklāj ar ietaukotu cepamo papīru. Formā ieklāj mīklu un pa virsu pārber rabarberus (bez sulas). Sulu atstāj bļodiņā. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes
6. Rabarberu sulu sajauc ar 100 g mandeļu miltu un 50 g cukura. Samīca drupačas, kuras pēc 20 minūtēm, kamēr kūka cepusies, pārber pāri un turpina cept vēl 20 minūtes
1. Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos un apkaisa ar 50 g cukura
2. Mīkstu sviestu saputo ar 100 g cukura. Tad pa vienai pievieno olas
3. Bļodā sajauc mandeļu miltus, auzu miltus, cepamo pulveri un vanilīna cukuru
4. Miltus sajauc ar sviesta masu
5. Cepeškrāsni sakarsē 180 C un kūkas formu 24 cm izklāj ar ietaukotu cepamo papīru. Formā ieklāj mīklu un pa virsu pārber rabarberus (bez sulas). Sulu atstāj bļodiņā. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes
6. Rabarberu sulu sajauc ar 100 g mandeļu miltu un 50 g cukura. Samīca drupačas, kuras pēc 20 minūtēm, kamēr kūka cepusies, pārber pāri un turpina cept vēl 20 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru