Biezpiena un zemeņu drupačkūka

 

Sastāvdaļas:
Drupačām:
380 g miltu
180 g sviesta
130 g cukura
2 tējk. cepamā pulvera

Pildījumam:
400 g biezpiena
200 ml saldā krējuma
4 olas
140 g cukura
250 g zemeņu
2 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana:
1. Gatavojam drupačas: bļodā ieber miltus, cukuru un mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Visu samīca drupačās
2. Bļodā sajauc biezpienu, olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru.
3. Vieglās putās saputo saldo krējumu un pievieno pie biezpiena masas. 
4. Stingrās putās sakuļ olu baltumus un viegli iecilā
5. Kūkas formā 28 cm ieklāj ietaukotu cepampapīru. Ieber 2/3 drupaču, pārlej biezpiena masu, uzber sagrieztas uz pusēm zemenes un pa virsu pārber atlikušās drupačas
6. Liek cepeškrāsnī 180 C un cep 50 minūtes. Atdzesē

Ēd laimīgs!
Ilze 

Komentāri

Populāras ziņas