Biezpiena un zemeņu drupačkūka
Sastāvdaļas:
Drupačām:
380 g miltu
180 g sviesta
130 g cukura
2 tējk. cepamā pulvera
Drupačām:
380 g miltu
180 g sviesta
130 g cukura
2 tējk. cepamā pulvera
Pildījumam:
400 g biezpiena
200 ml saldā krējuma
4 olas
140 g cukura
250 g zemeņu
2 tējk. vaniļas cukura
Pagatavošana:
1. Gatavojam drupačas: bļodā ieber miltus, cukuru un mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Visu samīca drupačās
2. Bļodā sajauc biezpienu, olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru.
3. Vieglās putās saputo saldo krējumu un pievieno pie biezpiena masas.
4. Stingrās putās sakuļ olu baltumus un viegli iecilā
5. Kūkas formā 28 cm ieklāj ietaukotu cepampapīru. Ieber 2/3 drupaču, pārlej biezpiena masu, uzber sagrieztas uz pusēm zemenes un pa virsu pārber atlikušās drupačas
6. Liek cepeškrāsnī 180 C un cep 50 minūtes. Atdzesē
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru