Bezē kūka ar rabarberiem un vaniļas krēmu
Šī ir kūka, kura prasa diezgan daudz laika, lai sagatavotu visas sastāvdaļas. Un pats svarīgākais!!! Kūku veidojiet pirms pasniegšanas, lai bezē vēl ir kraukšķīgs
Sastāvdaļas:
6 olu baltumi
1 ēdamk. citrona sulas
300 g cukura
1 ēdamk. citrona sulas
300 g cukura
Rabarberu pildījums:
200 g rabarberu
200 g zemenes
100 g ievārījuma cukurs
Vaniļas krēms:
500 ml piens
6 olu dzeltenumi
6 ēdamk. cukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
2 ēdamk. kukurūzas ciete
Bezē cepumi (dekori):
1 olas baltums
50 g cukurs
konditorejas krāsa
Pagatavošana:
1. Uz cepampapīriem uzzīmē 3 apļus 24 cm diametrā. Ieklāj cepampannās
2. Olu baltumus ar citrona sulu saputo, tad, turpinot putošanu, pa daļām pievieno cukuru. Puto, līdz masa ir stingra un gluda
3. Masu izklāj uz cepampapīra un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī 110 C un cep 1 stundu un 40 minūtes
4. Kamēr pamatnes cepas, gatavo rabarberu pildījumu: katliņā saber rabarberus un zemenes. Uz mazas uguns lēnām karsē, pēc tam pievieno cukuru un savāra kā ievārījumu. Atdzesē
5. Gatavo bezē cepumus: ar mikseri kuļ olu baltumu, kuram pakāpeniski pievieno cukuru. Saputo stingrās putās. Var pievienot vienu pilienu konditorejas krāsvielu un viegli iecilāt. Tad sagatavo konditorejas maisiņu ar uzgali, kurā iepilda masu un uz pannā ieklāta cepampapīra izspiež bezē cepumiņus. Cep 110 C vienu stundu. Krāsni izslēdz, bet cepumus atstāj atdzesēties. Cepeškrāsns durtiņās ielieciet koka karoti, lai veidojas spraudziņa un krāsns atdziest
6. Gatavo vaniļas krēmu: pienu uzsilda, bet neuzvāra. Ar mikseri puto olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Sakuļ gaisīgās putās. Silto pienu, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu dzeltenumos. Masu lej atpakaļ katlā un, nepārtraukti maisot, uz mazas uguns vēlreiz uzvāra. Kad krēms ir sabiezējis, noņem no plīts un pārlej bļodā, lai atdziest.
7. Kūku liek kopā neilgi pims pasniegšanas, jo krēms un rabarberu ievārījums bezē ripas ātri samitrina. Pirmo bezē ripu pārklāj ar 1/3 rabarberu ievārījuma un pārklāj ar vaniļas krēmu. Tā atkārto ar visām kārtām un pašās beigās virsu dekorē ar bezē cepumiem. Ies
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru