Akmeņasaris, kartupeļu biezenis ar cukini
Akmeņasaris tāpat kā dorada ir ļoti diētiska zivs. Tā ir bagāta ar olbaltumvielām, magniju un B6 vitamīniem. Iesaku to cept veselu, lai tā būtu sulīgāka.
Sastāvdaļas:
viena vai vairākas zivis
citrons
dilles
garšviela zivij
6 kartupeļi
1 zaļais cukini
1 mass sīpols
svaigi pētersīļi
100 ml piens
sāls, pipari, muskatrieksts
eļļa cepšanai
viena vai vairākas zivis
citrons
dilles
garšviela zivij
6 kartupeļi
1 zaļais cukini
1 mass sīpols
svaigi pētersīļi
100 ml piens
sāls, pipari, muskatrieksts
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Akmeņasarim notīra zvīņas un izķidā. Izgriež žaunas. Nosusina. No ārpuses un iekšpuses iesmērē ar garšvielām. Zivs vēderā ieliek dilles un uz pusēm pārgrieztu citrona šķēli. Apslaka ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī 180 C uz 30 minūtēm cepties
2. Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Pa to laiku mazos kubiciņos sagriež cukini un sīpolu. Pannā ielej eļļu un apmaisot cep, kamēr mīksti, bet arī kraukšķīgi
3. Nokāstus kartupeļus aplej ar siltu pienu un saspaida. Pieber sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu. Cepto cukini iemaisa kartupeļu masā, pievieno sasmalcinātas pētersīļu lapiņas.
4. Zivi pasniedz kopā ar biezeni
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru