Vista spāņu gaumē ar marinētiem citroniem

Marinēti citroni ir iecienīti Marokā, kur tos pievieno pie gaļas un dārzeņu ēdieniem, kuri tiek gatavoti tadžīnās. Bet, tā kā Maroku no Spānijas šķir tikai Gibraltāra šaurums, tad marinēti citroni tiek izmantoti arī kaimiņu zemē. Tie ēdienam piešķir nelielu akcentu, kas papildina garšas. Tos viegli pagatavot mājās un uzglabāt ledusskapī. Marinētu citronu recepte ir no Ilzes Jurkānes pavārgrāmatas "Dzīves garša"

Sastāvdaļas vistai:
1 kg vistas šķiņķīši
750 ml vistas buljona
1 smalki sagriezts sīpols
6 ķiploku daiviņas
1/2 tējk. safrāna stīdziņu
2 gabalos sagrieztas dzeltenās paprikas
1 mazos kubiciņos sagriezts marinēts citrons (skat. recepti zemāk)
220 g basmati rīsu
1/2 bundžiņas zaļās olīvas bez kauliņiem
sāls, pipari
milti vistas apvārtīšanai
sakapāti pētersīļi
eļļa cepšanai

Pagatavošana:
1. Vistas gabaliņus noskalo, nosusina papīra dvielī un apber ar miltiem
2. Dziļā pannā sakarsē eļļu un apcep vistu zeltaini brūnu. Izņem no pannas
3. Karstā buljonā iemaisa safrāna stīdziņas, lai iekrāsojas dzeltenā krāsā
4. Pannā ar taukvielām apcep sīpolus un sakapātu ķiploku. Cep zeltaini brūnus. Ieber rīsus un apcep. Pannā liek apceptos vistas gabaliņus, pievieno papriku, marinēto citronu un pārlej ar buljonu. Pārkaisa ar sāli un pipariem
5. Uzliek vāku un uz lēnas uguns cep 30 minūtes, līdz vista kļūst mīksta
6. Pirms pasniegšanas pārber olīvas un pārkaisa ar zaļumiem

Marinēti citroni

Sastāvdaļas:
6 citroni
90 gr. Himalaju sāls
30 ml olīveļļas

Pagatavošana:
1. Katlā liek veselus citronus, aplej ar ūdeni un vāra 5 minūtes. Izņem un atdzesē. Sagriež 8 gabalos un izņem sēkliņas
2. Bļodā ieliek citrona gabaliņus un samaisa ar sāli. Iepilda burkā (1 litrs) saspiežot, lai no sulas un sāls veidojas šķidrums
3. Burku aizvāko un atstāj istabas temperatūrā 5 dienas. Tad pielej olīveļļu un liek ledusskapī, kur tos var glabāt pat gadu

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas