Rabarberu pīrāgs


 Šī pīrāga sastāvā ir ļoti maz cukura, kas balansē ar skābo rabarberi un lieliski der kopā ar vaniļas saldējumu. Trauslā garoziņa pati kūst mutē.

Sastāvdaļas:

Mīklai:
150 gr. kviešu miltu
100 gr. pilngraudu auzu miltu
140 gr. auksta sviesta
1 tējk. cukura
šķipsniņa sāls
dažas ēdamkarotes auksta ūdens

Pildījumam:
120 gr. mandeļu miltu
60 gr. skābais krējums
2 ēdamk. medus
2 ēdamk. cukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
1 ēdamk. kviešu miltu
450 gr. rabarberu
ola pārsmērēšanai

Pagatavošana:
1. Abu viedu miltus, cukuru, sāli un gabaliņos sagrieztu sviestu lieku virtuves kombainā (ar asiem nazīšiem) un, pievienojot nedaudz auksta ūdens, samīcu mīklu, kuru uz 30 minūtēm lieku ledusskapī
2. Rabarberus sagriež gabaliņos
3. Bļodā sajauc pildījumu: skābu krējumu, cukuru, medu, vaniļas cukuru un mandeļu miltus un kviešu miltus.. Iemaisa rabarberus
4. Mīklu izrullē lielā aplī un pa vidu ieklāj rabarberu pildījumu. Mīklas maliņas uzloka un pārsmērē ar sakultu olu
5. Cep cepeškrāsnī 180 C 40 minūtes 

Ēd laimīgs!
Ilze  

Komentāri

Populāras ziņas