Rabarberu meringas kūka
Rabarberu kūka ar krēmīgi skābeno pildījumu, kuram virsū ir gaisīgā meringas "cepurīte", liks jūsu garšas kārpiņām dancot. Baudiet nesteidzīgi.
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
100 g sviesta
250 g miltu
1 ēdamk. cukura
šķipsniņa sāls
2 ēdamk. ledus auksta ūdens
100 g sviesta
250 g miltu
1 ēdamk. cukura
šķipsniņa sāls
2 ēdamk. ledus auksta ūdens
Pildījumam:
3 olu dzeltenumi
180 g cukura
3 ēdamk. miltu
200 ml saldā krējuma
400 g sagrieztu rabarberu
3 olu dzeltenumi
180 g cukura
3 ēdamk. miltu
200 ml saldā krējuma
400 g sagrieztu rabarberu
Virskārtai:
3 olu baltamı
80 g cukura
šķipsniņa sāls
3 olu baltamı
80 g cukura
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Miltus, gabaliņos sagrieztu sviestu, cukuru, sāli samīca, beigās pielejot aukstu ūdeni, lai saveidotos viendabīgā mīklā
2. Mīklu ieklāj 24 cm apaļā formā, izveidojot augstas maliņas. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī 180 C uz 10 minūtēm cepties
3. Miksera bļodā liek olu dzeltenumus, cukuru, miltus, saldo krējumu un labi sakuļ. Iemaisa gabaliņos sagrieztus rabarberus. Mīklas pamatnē ielej rabarberu maisījumu. Liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes
4. Olu baltumus puto stingrās putās, pievienojot pakāpeniski cukuru un sāli
5. Saputoto olu baltumu uzklāj uz kūkas un cep vēl 10 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru