Rabarberu mandeļu kūka

Vēl viena no manām mīļākajām rabarberu kūkām. Šī tiešām būs kūka, jo klāt ir mandeļu milti. Izcepusies tā būs viegla un gaisīga. Ar vienu gabaliņu būs par maz.

Sastāvdaļas:
400 gr. rabarberi
200 gr. cukurs
120 gr. sviests
240 ml bezpiedevu jogurts
2 olas
180 gr. kviešu miltu
50 gr. mandeļu miltu
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. soda
šķipsniņa sāls
mandeļu skaidiņas

Pagatavošana:
1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un pa vienai pievieno olas. Iemaisa jogurtu
2. Citā bļodā samaisa kviešu miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Pievieno saputotam sviestam
3. Rabarberus sagriež mazos gabaliņos
4. Mīklas formā 28cm ieklāj cepampapīru, kurš iesmērēts ar sviestu. Formā lej pusi mīklas, tad pārber pusi no sagrieztiem rabarberiem, tad atkal mīklu un rabarberus. Virsū pārber mandeļu skaidiņas. Cep 180 C 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

  1. Viegli pagatavojama un garšo dievīgi labi! Ar vienu gabaliņu patiešām bija par maz :)

    AtbildētDzēst
  2. Vakar mani pacienāja ar šo kūku. Mmmmm! Tiešām kūka! Garda. Steigšos cept pati! Paldies!

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas