Rabarberu kūka ar zemenēm un rikotas sieru


 

Sastāvdaļas:

Mīklai:
90 gr. mīksta sviesta
100 ml kefīrs vai paniņas
1 tējk. sodas
250 gr. miltu

Krēmam:
180 gr. krēmsiera
250 gr. rikotas siera
2 olas
120 gr. cukura
2 ēdamk. miltu
1 tējk. vaniļas cukurs

300 gr. rabarberu
100 gr. zemenes

Pagatavošana:
1. Sagatavo mīklu: sviestu, paniņas, sodu sajauc un pievieno miltus. Mīca līdz izveidojas mīkla. Mīklu ieklāj 24 cm formā, izveidojot groziņu ar maliņām. Liek cepties 180 C 10 minūtes
2. Gatavo krēmu: visas sastāvdaļas sakuļ un iemaisa sagrieztus rabarberus
3. Mīklas formā ielej krēma masu un pārber ar zemeņu pusītēm
4. Cep 45 minūtes un atdzesē

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas