Rabarberu kūka ar vaniļas pudiņu

Apreibt no maijpuķīšu smaržas, lai nesteidzīgi baudītu krēmīgo rabarberu kūku

Sastāvdaļas:

Mīklai:
300 g kviešu miltu
120 g mīksta sviesta
80 g cukura
1 tējk. cepamā pulvera
1 ola
2 ēdamk. piena
šķipsniņa sāls

Pildījumam:
500 g rabarberu
120 g cukura
1 paciņa Dr.Oetker vaniļas pudiņa maisījuma
25 g sviesta
2 olas
300 ml piens

Pagatavošana:
1. Rabarberus sagriež kubiciņos un pārber ar cukura, lai atdalītos sula 
2. Gatavo mīklu: mīkstu sviestu saputo ar cukuru, olām un pienu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, vanilīna cukuru un sāli. Saveidojiet mīklas pikuci.  Cepamformu 24 cm iesmērē ar sviestu un ieklāj mīklu, izveidojot 5 cm augstas maliņas 
3. No rabarberiem nolej sulu, kurā iemaisa pudiņa maisījumu. Katliņā uz lēnas liesmas uzsilda pienu, kurā maisot ar karoti, ielej izšķīdināto pudiņa maisījumu. Silda maisot, kamēr veidojas bieza konsistence. Katliņu noņem no uguns. Iemaisa sviestu un sakultas olas
4. Mīklas formā iepilda pudiņu, virsū uzber rabarberus un cep 180 C 45 minūtes. Kūka vidū liksies mīksta, bet pudiņš atdziestot sastings

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas