Rabarberu drumstalrausis ar bezē pildījumu
Kraukšķīgās drupačas ar skābeno rabarberi ir kā laimes mirklis mazai kafijas pauzei.
Sastāvdaļas:
500 gr. rabarberu
200 gr. sviests
300 gr. kviešu miltu
200 gr. cukurs
3 olas
1 tējk. sodas
1 tējk. vaniļas cukurs
500 gr. rabarberu
200 gr. sviests
300 gr. kviešu miltu
200 gr. cukurs
3 olas
1 tējk. sodas
1 tējk. vaniļas cukurs
Pagatavošana:
1. Gabaliņos sagrieztu sviestu, miltus, 150 g cukuru, vaniļas cukuru, sodu un olu dzeltenumus lieku kombainā ar asmenīšiem un saveidoju mīklu. To pašu var paveikt mīcot ar rokām. Mīklas lielāko pusi (2/3) liek lesusskapī, bet otru pusi (1/3) - saldētavā
2. Kamēr mīkla atpūšas, sagriežam kubiciņos rabarberus
3. Olu baltumus ar mikseri putojam stingrās putās, pakāpeniski pievienojot 50 g cukuru
4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C un kūkas formu ar noņemamām malām 28 cm iesmērējam ar sviestu. Sākam veidot drumstalrausi: mīklas pusi no ledusskapja izlīdzinām kūkas formā, kurā ieberam sagrieztos rabarberus. Pāri pārklājam sakultās olbaltuma putas un pārrīvējam (uz rupjās rīves) no saldētavas izņemto mīklu
5. Rausi cep 35 minūtes
1. Gabaliņos sagrieztu sviestu, miltus, 150 g cukuru, vaniļas cukuru, sodu un olu dzeltenumus lieku kombainā ar asmenīšiem un saveidoju mīklu. To pašu var paveikt mīcot ar rokām. Mīklas lielāko pusi (2/3) liek lesusskapī, bet otru pusi (1/3) - saldētavā
2. Kamēr mīkla atpūšas, sagriežam kubiciņos rabarberus
3. Olu baltumus ar mikseri putojam stingrās putās, pakāpeniski pievienojot 50 g cukuru
4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C un kūkas formu ar noņemamām malām 28 cm iesmērējam ar sviestu. Sākam veidot drumstalrausi: mīklas pusi no ledusskapja izlīdzinām kūkas formā, kurā ieberam sagrieztos rabarberus. Pāri pārklājam sakultās olbaltuma putas un pārrīvējam (uz rupjās rīves) no saldētavas izņemto mīklu
5. Rausi cep 35 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Ilze
Ļoti gards😊
AtbildētDzēstlieliski
Dzēst