Līdakas kotletes
Man ir ļoti paveicies, jo māsas vīrs ir kaislīgs makšķernieks, un bieži vien es saņemu telefonzvanu: "Brauc pēc zivīm". Kurš tad negribēs svaigas tikko ķertas zivtiņas! Šoreiz tā bija līdaka un tapa zivju kotletes.Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas:
12 kotletes
400 gr. līdakas bez ādas, spurām un galvenās asakas
30 ml saldais krējums
2 ēdamk. rīvmaize
1 ola
1/2 sīpola
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
30 ml saldais krējums
2 ēdamk. rīvmaize
1 ola
1/2 sīpola
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Zivi kopā ar sīpolu un ķiploku spiedē izspiestu ķiploku liek virtuves kombainā ar nazīšiem un samaļ viendabīgā masā.
2. Zivs masu pārliek bļodā un pievieno olu, rīvmaizi, saldo krējumu, sāli, piparus un sasmalcinātas dilles
3. Veido mazas kotletītes un cep pannā ar nelielu daudzumu eļļas. Cep tikai tik ilgi, lai tās no abām pusēm ir zeltaini brūnas. Tad kotletes pārliek karstumizturīgā traukā pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsni 180 C 20 minūtes
Ēd laimīgs
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru