Kūka ar karamelizētiem apelsīniem

Lielisks deserts īpašiem gadījumiem. 

Sastāvdaļas:

Karamelizētie apelsīni:
200 gr. cukura
100 ml gaišais sīrups vai ziedu medus (man bija pieneņu ziedu medus)
600 ml ūdens
1 liels plānās šķēlēs sagriezts apelsīns
3 krustnagliņas

Mīklai:
120 ml vīnogu kauliņu eļļas
150 gr. kviešu miltu
80 gr. mannas
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. malta kardamona
1/4 tējk. sodas
100 gr. cukura
3 lielas olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
150 ml grieķu jogurta
1 apelsīna sarīvēta miziņa
1 tējk. vanilīna cukura
šķipsniņa sāls

 Pagatavošana:
1. Sāk gatavot karamelizētos apelsīnus: katlā uz mērenas uguns uzvāra ūdeni ar cukuru, medu un maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno apelsīna šķēlītes un uz lēnas uguns turpina vārīt 45 minūtes. Apelsīna šķēles izņem no sīrupa, notecina un izklāj uz lēzena šķīvja. Izņem krustnagliņas
2. Gatavo mīklu: bļodā samaisa miltus, mannu, cepamo pulveri, malto kardamonu, sāli un sodu. Otrā bļodā eļļu samaisa ar 50 gr. cukura, tad iemaisa olu dzeltenumus, jogurtu, apelsīna miziņu un vaniļu. Pievieno miltu maisījumu un samaisa viendabīgā masā.
3. Olu baltumus sakuļ mīkstās putās. Pakāpeniski pievieno 50 gr. cukura un sakuļ stingrās putās. Iecilā mīklā
4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C un kūku formu 20 cm ar noņemamām malām iesmērē ar sviestu. Formā lej mīklu un cep 30 minūtes, līdz mīkla nelīp pie koka irbulīša
5. Karsto kūku sadrursta ar koka irbulīti un apslaka ar 100 ml sīrupa. Kad kūka atdzisusi, apslaka ar vēl 100 ml sīrupa. Atlikušo sīrupu atstāj kūkas pasniegšanai
6. Noņem veidnes malas un uz kūkas kārto apelsīnu šķēlītes. Sagriež šķēlēs un pasniedz ar sīrupu

Ēd laimīgs!

Ilze

Komentāri

Populāras ziņas