Cannelloni ar spinātiem un rikotu


Viegls, veģetārs, sātīgs un ātri pagatavojams pamatēdiens, kuram piestāvēs Itālijas dienvidu sausais sarkanvīns no Apūlijas novadā augušām "Primitivo" šķirnes vīnogām. 

Sastāvdaļas:
6 porcijas

250 gr. saldēti spināti
250 gr. rikotas
3 saspiestas ķiploka daiviņas
720 gr. saldās paprikas lečo
sāls, pipari
1 tējk. Provansas garšviela
16 cannelloni caurulītes

Pagatavošana:
1. Bļodā samaisa atlaidinātus spinātus ar rikotu, pievieno ķiploku, sāli un piparus
2. Stikla traukā 30x22 cm sāk ieklāt vienā kārtā pildītas cannelloni caurulītes. Ar mazo karotīti iepilda spinātu pildījumu. Lečo pārlej bļotā un ar rokas mikseri sablenderē viendabīgā mērcē, kuras klāt pieliek Provansas garšvielas. Šo mērci pārlej pāri cannelloni caurulītēm un 30 minūtes cep cepeškrāsnī 180 C
3. Pasniedz ar svaigiem salātiem

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas