Vista basku gaumē

 

Šis sātīgais vistas sautējums, papildināts ar čoriso desu un vītinātu šķiņķi, liks garšas kārpiņām līksmot. Atveriet pudeli laba sarkanvīna no Rioja apgabala, kurā tiek audzēta izcila vīnogu šķirne Tempranillo un vīni tiek radīti 500-700 virs jūras līmeņa. Pirms dažiem gadiem biju Bilbao, kur izbaudīju mākslu (slavenais Gugenheima muzejs), tradīcijas un ēdienus. 

Sastāvdaļas:
8 porcijas
1 kg vistas mazās filejiņas (variet izmantot arī šķiņķīšus)
milti apvīļāšanai
1 vidējs gabaliņos sagriezts sīpols
2 gabaliņos sagrieztaz sarkanās vai dzeltenās paprikas bez sēklotnes
6 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
170 gr ripiņās sagrieztas čorizo desas
2 ēdamk. tomātu pastas
220 gr. basmati rīsu
800 ml vistas buljona
1 sasmalcināts neliels čili pipars (asumu regulējiet pēc saviem ieskatiet)
1/2 tējk. kaltēta timiāna
100 gr. trīs daļās sagrieztas vītināta šķiņķa šķēles
100 gr melnās olīvas bez kauliņiem
sakapātas pētersīļu lapiņas
sāls un pipari
olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:
1. Vistas gabaliņus apvārta miltos un liek cepties dziļā pannā ar augstām malām (28cm), kur sakarsēta olīveļļa. Gaļu cep no abām pusēm zeltaini brūnu, apberot ar sāli un melniem pirpariem. Gaļu izņem no pannas un noliek malā
2. Pannā, kur cepās vista, ielej nedaudz olīveļļu un apcep sīpolu, čili, timiānu un papriku. Pievieno ķiplokus, čorizo desu un tomātu biezeni. Nepārtraukti maisot, karsē 3 minūtes. Pieber rīsus un maisot karsē 2 minūtes, pielej buljonu un rūpīgi samaisa.
3. Maisījumu uzvāra. Vistas gabaliņus rūpīgi iegremdē rīsos, uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē 25 minūtes. Iegremdē vītināto šķiņķi, olīvas un pētersīļu lapiņas. Uzliek vāku un 3 minūtes karsē. Pasniedz karstu
Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas