Vecāsmātes Hertas citrona kēkss


Katram no mums ir savas bērnības atmiņas, kuras vēlamies saglabāt. Mūsu mājās gandrīz katrā jubilejā vecāmāte cepa savu lielisko citrona kēksu. Tas bija pufīgs, salds un smaržoja pēc citroniem. Receptē mērvienības bija glāze, bet man labāk patīk grami. Padomju laikā biežāk izmantoja margarīnu, bet es ieteiktu izmantot sviestu. Varbūt kādam no jums šis kekss atsauks atmiņā bērnības garšu!?

Sastāvdaļas:
5 olas
330 gr. cukura
330 gr kviešu miltu
250 gr. mīksta sviesta vai margarīna
90 gr. skāba krējuma
1 ēdamk. cepamais pulveris
1 liela citrona sula un rīvēta miziņa 

Pagatavošana:
1. Cukuru, sviestu un olu dzeltenumus saputo ar mikseri. Pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu. 
2. Pievieno skābu krējumu un saputo.
3. Iesijā miltus ar cepamo pulveri.
4. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un iecilā mīklā.
5. Mīklu lej keksa formā (22 cm ) un 180 C cep 60 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti
6. Kad kekss atdzisis, izņem no formas un apber ar pūdercukuru

Ēd laimīgs!
Ilze


Komentāri

Populāras ziņas