Pikantais jērs
Šādā veidā pagatavota jēra gaļa ir tik mīksta, ka atdalās no kauliem, bet mērce ir vienkārši fantastiska. Pasniegti ar krāsnī ceptiem kartupeļiem ir brīnišķīgs ēdiens.
Sastāvdaļas:
8 porcijas
2 kg jēra lāpstiņa un mīkstuma
2 lieli burkāni, sagriezti kubiciņos
6 seleriju kāti, sagriezti plānās šķēlītēs
1 ķiploka galviņa, sīki sagriezta
2 vidēji sīpoli, sīki sakapāti
6 anšovu filejas
200 ml baltvīna
800 g kārbas tomāti savā sulā (sasmalcināti)
1 ēdamk. koriandru sēklu
1 čili pipara pāksts
1 ēdamk. svaiga vai kaltēta rozmarīna
8 porcijas
2 kg jēra lāpstiņa un mīkstuma
2 lieli burkāni, sagriezti kubiciņos
6 seleriju kāti, sagriezti plānās šķēlītēs
1 ķiploka galviņa, sīki sagriezta
2 vidēji sīpoli, sīki sakapāti
6 anšovu filejas
200 ml baltvīna
800 g kārbas tomāti savā sulā (sasmalcināti)
1 ēdamk. koriandru sēklu
1 čili pipara pāksts
1 ēdamk. svaiga vai kaltēta rozmarīna
1 ēdamk. kaltēta raudene
3 ēdamk. balzāmetiķa
sāls un malti melnie pipari
4 ēdamk. miltu
olīveļļa cepšanai
3 ēdamk. balzāmetiķa
sāls un malti melnie pipari
4 ēdamk. miltu
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Gaļu sagrieziet mazākos gabaliņos, apvārtiet miltos un apkaisiet ar sāli un pipariem
2. Sasmalciniet piestiņā visas garšvielas: koriandra sēklas, rozmarīnu, raudeni.
3. Sakarsējiet pannā olīveļļu un apcepiet gaļu brūnu. Izņemiet no pannas.
4. Pannā apcepiet burkānus, ķiplokus, sīpolus, selerijas un sagrieztu čili pāksti, līdz mīksti.
5. Lielā čuguna traukā vai lielā katlā ar biezu pamatni ieliek gaļu, kuru kārtīgi pārber ar sausām garšvielām. Pievieno apceptos dārzeņus. Čuguna trauku liek uz uguns sutināties, pielejot vīnu un balzāmetiķi. Pievieno anšovu filejas (tās pastiprinās jēra gaļas garšu), sasmalcinātus tomātus. Sagaidiet, lai sāk vārīties, tad vāku virsū un lieciet cepeškrāsnī 180C 2 stundas
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru