Pekanriekstu tarte

Pekanriekstu rausis ir Amerikas dienvidnieku lepnums. Pekanriekstu tarte ir radīta Francijā. Sauciet to kā gribiet, bet pagatavota pēc šīs receptes tā garšos lieliski. 

Sastāvdaļas:
Mīkla:
200 gr. kviešu miltu
100 gr sviests
40 gr Muscovado cukurs
1 olas dzeltenums
1 ēdamk. auksts ūdens

 Pildījums:
200 gr. pekanrieksti
100 gr. Muscovado cukurs
70 gr. cukurniedru sīrups
100 gr. tumšā šokolāde
2 olas
40 gr. sviests
1 tējk. vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, olas dzeltenumu un mīkstu sviestu. Visu kārtīgi samīca. Lai labāk visas sastāvdaļas turētos kopā pievieno ēdamkaroti auksta ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu liek ledusskapī
2. Apaļu cepamformu ar rievotām maliņām (24 cm) iesmērē ar sviestu un ieklāj izrullētu mīklu, kuru sadursta ar dakšiņu un cep 180 C 15 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna. Izņem no krāsns
3. Kamēr cepas pamatne, sākam gatavot pildījumu. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu un iemaisa cukuru, kuru turpina maisīt, līdz veidojas karamelei līdzīga masa un nepiedegtu. Katliņu  noņem no uguns un kamēr karamele karsta iedrupina šokolādi. Turpina maisīt, kamēr izveidojusies krēmīga masa. Tai pievieno šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru, sīrupu un viegli sakultas olas. Pievieno nedaudz sadrupinātus vai veselus pekanriekstus. Uz apceptās pamatnes lej riekstu maisījumu un cep 30 minūtes
4. Kad tā ir izcepusies, nedaudz atdzesē un pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu

Ēd laimīgs!
Ilze



Komentāri

Populāras ziņas