Marinēta laša fileja
Lasis brokastīs! To iedomājoties uzreiz saskrien siekalas mutē, jo man ir divi veidi kā ģimeni iepriecināt: kartupeļu pankūciņas ar lasi un tostermaize ar avokado un lasi. Pēc šādām brokastīm var sākt baudīt brīvdienas.
Sastāvdaļas:
500 gr. laša fileja
50 gr. Himalaju sāls
60 gr. brūnais cukurs
1 citrons (miza un sula)
1 ēdamk. olīveļļa
500 gr. laša fileja
50 gr. Himalaju sāls
60 gr. brūnais cukurs
1 citrons (miza un sula)
1 ēdamk. olīveļļa
Pagatavošana:
1. Bļodiņā sajauc sāli ar cukuru.
2. Lasi liek garenā traukā ar vāku. Lasim uzber sāls/cukura maisījumu, uzrīvē citrona miziņu. Pārlej ar izspiestu citrona sulu un olīveļļu.
3. Traukam liek virsū vāku un uz nakti liek ledusskapī. Otrā rītā pasniedz brokastīs.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru