Eksotiskā banānu kūka
Šī banānu kūka, kura papildināta ar kokosriekstu skaidiņām un dekorēta ar kivi biezeni, ir ātri pagatavojama un tikpat ātri apēdama.
Sastāvdaļas:
120 gr mīksta sviesta
180 gr cukura
3 lielas olas
150 gr. kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
125 gr. skābā krējuma
4 sasmalcināti vidēji banāni
50 gr. kokosriekstu skaidiņu
120 gr mīksta sviesta
180 gr cukura
3 lielas olas
150 gr. kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
125 gr. skābā krējuma
4 sasmalcināti vidēji banāni
50 gr. kokosriekstu skaidiņu
2 kivi
50 gr pūdercukura
Pagatavošana:
1. Bļodā saputo sviestu ar cukuru gaišā krēmā. Pa vienai iemaisa olas. Pievieno skābo krējumu un banānus.
2. Citā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un kokosriekstu skaidiņām.
3. Sviesta krēmu sajauc ar miltiem viendabīgā mīklā.
4. Krāsni sakarsē līdz 170 C un apaļā formā 24 cm ieklāj cepampapīru, kuru iesmērē ar sviestiņu. Ja cepsiet 20 cm formā, kūka būs augstāka. Cepiet 40 minūtes līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna. Kūku pārbaudiet ar koka irbulīti, ja mīkla nelīp klāt, tad tā ir gatava.
5. Kūku atdzesē.
6. Kivi saspaida ar dakšiņu biezenī un iemaisa pūdercukuru. Izcepto kūku sabakstiet ar koka irbulīti, jo, kad liesiet pāri kivi biezeni, šķidrums iesūksies kūkā. Kūkas maliņas pārkaisiet ar vienu tējkaroti pūdercukura.
Ēd laimīgs!
Ilze
šodien izmēģināšu.
AtbildētDzēstLai izdodas!
DzēstGarda un viegli pagatavojama! Paldies par receptīti! 😃
DzēstPaldies par receptīti! Garda un viegli pagatavojama! 😃
Dzēstpaldies
DzēstIzcili!
AtbildētDzēst